Görülme sıklığı %1 ile 5 oranında olan dış gebelik( =ekstrauterin ya da ektopik gebelik )sperm ile döllenmiş yumurtanın rahim dışında bir yerde yerleşmesidir.
>> DevamıDoğum yaklaşırken bebeğin kafası doğum kanalına doğru iner. Bu sayede göğüs boşluğu ve diyaframınız üzerindeki baskı azalır. Artık daha rahat soluk alıp verebildiğinizi ve sanki hafiflediğinizi hissedebilirsiniz.
>> DevamıDOĞUMUN 1. EVRESİ:Bu dönem pasif ve aktif dönem olarak ikiye ayrılır.latent faz: Doğumun en uzun süren dönemdir. Rahim ağzı 3cm kadar açılır-incelir.5-20 dk aralıklarla düzenli veya düzensiz 30-45 sn süren kasılmalar olur.
>> DevamıÖncelikle tebrik ederiz. Hamilesiniz ve bir bebek bekliyorsunuz. Bebeğinizin nasıl büyüyüp geliştiğini mutlaka merak ediyorsunuzdur. Burada size, bebeğinizin ilk üç ay süresince rahminizde hafta nasıl geliştiğini anlatacağız..
>> DevamıHamilelik sürecinin sağlıklı gidişatını kontrol etmek ve bebeğinizin ve sizin sağlığınız açısından bir risk olup olmadığını öğrenmek için bazı testler yaptırmanız gerekir.
>> DevamıDünya Hekimleri, WHO ve UNICEF emzirmeyi öneriyor Anne sütü ister prematüre, ister hasta doğmuş olsun, tüm yeni doğanlarda tercih edilmesi gereken beslenme şeklidir
>> DevamıBebek bekleyen ailelerde yüzyıllardır doğacak bebeğin cinsiyeti hep merak konusu olmuş ve insanlar bunlar için zaman zaman hiçbir bilimsel veriye dayanmayan hurafelere inanmışlar..
>> DevamıDoğum çantası hastaneye gittiğinizde beraber götürmeniz gereken şeyleri içeren çantadır. Bu çantanın doğumdan bir ay kadar öncesinden hazırlanmasında yarar var (erken doğum ihtimaline karşı).
>> DevamıDoğum sonrası yeni bir gebeliğe vücudun fiziksel ve ruhsal açıdan hazır hale gelmesi için geçen süre 2 yıldır. Sık geçirilen gebeliklerde anne sağlığı ciddi olarak etkilenmekte, sakat çocuk doğurma riski artmakta ve anne bebek ölümleri çoğalmaktadır.
>> DevamıGebelikte aşı uygulaması ilk 3 aydan sonra yapılmalıdır. Gebelikte uygulanması sakıncalı aşılar canlı aşılar olup bunlar:Kızamık, Kızamıkcık, Çocuk felci(ölü aşı). Gebelikte uygulanması en çok tavsiye edilen aşı tetanoz aşısıdır
>> DevamıNormal giden bir gebelikte cinsel ilişkinin bir sakıncası yoktur. Ancak 28 haftadan sonra vajen içine sperm boşalması yapılmamalı, 36 haftadan sonrada cinsel ilişkide bulunulmamalıdır. Spermlerin içerdiği bazı kimyasal maddeler..
>> DevamıGebelikte seyahat bazı püf noktalara dikkat etmeniz halinde tehlike arz etmemektedir. En ideal zaman 2.trimester dediğimiz ikinci 3 aylık gebelik dönemidir. Yolculuğa çıkmadan evvel mutlaka doktorunuza danışmalı ..
>> DevamıUltrason bir prob yardımıyla ses dalgalarının bebeğe yollanması ve bu dalgaların ulaştığı doku tarafından yansıtılması sonucunun ve sonucun cihazda görüntüye dönüşümüdür. Röntgen ışını kullanılmadığından bebek açısından ..
>> DevamıPrenatal (Doğum öncesi ) tanıda kullanılan yöntemleri tıp dilinde invaziv ve non-invaziv olarak iki grupta incelemek mümkün. Burada ‘non-invazive’ terimi anne için acı veren herhangi bir müdahale bulunmamasıdır.
>> Devamı